Författarbesök

Språk

Elin Cullhed


 

Karlskoga bibliotek
8 november kl 18.00


Elin Cullhed debuterade 2016 med romanen Gudarna som handlade om tre tjejer i småstaden Tierp som vill hämnas på alla curlade killar och deras kvinnoförakt, en rolig, allvarlig och sorgsen uppgörelse med en värld för och av män.

År 2021 vann Elin Cullhed Augustpriset för romanen Eufori med motiveringen:

”På livsbejakande och rasande prosa skildras hur ett poetiskt geni brottas med en hemmafrutillvaro där drömmar och desperation föder varandra. Med Eufori tar en författarikon plats i vår tid – i textens bultande hjärta får läsaren också syn på sig själv”

Eufori handlar om poeten Sylvia Plaths liv på landsbygden i Devon, som mor, maka och författare med vansinniga och megalomana drömmar om skrivandet och poesin. Det är en underbar roman om att försöka skapa ett fullödigt liv byggt på skraltiga förutsättningar och besvikelsen som följer när drömmar inte uppfylls och verklighetens trånga ramar blir för andefattiga.

Fribiljetter från den 25 oktober.

För dig som inte kan komma till biblioteket, eller som bor på annan ort kommer föreläsningen även att erbjudas digitalt. Anmäl dig här om du vill delta digitalt.

Information och fribiljetter:
0586-618 80, biblioteket@karlskoga.se