Appen Biblio

Språk

Biblio

Biblio är en gratis ljudboksapp framtagen specifikt för bibliotek. I appen kan du söka, utforska, låna och lyssna på ljudböcker, både on- och offline. En nyhet våren 2019 är att du även kan ladda ner e-textböcker. Du loggar in med ditt vanliga lånekortsnummer och har tillgång till bibliotekets hela e-bokssortiment. Den fungerar både för iOS och Android-enheter.

 

Hur lyssnar jag på böcker i Biblio?

1. Ladda ner Axiell Medias app biblio i App Store eller Google Play.

2. Sök upp Karlskoga bibliotek i rullistan på biblios startsida och logga in med lånekortsnummer eller personnummer (tio siffror) och fyrsiffrig pinkod. Har du ingen pinkod kontaktar du biblioteket.

3. När du hittar en bok du vill låna klickar du knappen Låna och sedan Play-knappen. Boken finns sedan under Mina Lån. Spelaren kommer automatiskt ihåg var någonstans i boken du slutade lyssna om du pausar eller stänger av.

Hur läser jag böcker offline i Biblio?

Under Mina lån kan du aktivera funktionen Gör tillgänglig offline under respektive bok. Boken laddas då ner till appen och finns där under låneperioden. Boken tas bort automatiskt vid låneperiodens slut.

Vilka enheter är Biblio kompatibel med?

I Appstore och på Google Play finns detaljerad information om vilka enheter som biblio är kompatibel med. För Android krävs version 5 eller senare, iOS-appen kräver minst iOS version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare.

Appstore

Google Play

Vanliga frågor

Problem: Jag kan inte lägga boken offline i Biblioappen
Gör så här/information: En nedladdad bok kräver lagringutrymme i din enhet och i brist på plats kan inte boken läggas offline. Avinstallera appar du inte använder eller rensa i dina bilder.

Problem: Jag kan inte lyssna på ljudböcker på min telefon/surfplatta.
Gör så här/information: Se ovan vad som krävs för just din enhet. Tyvärr har vi inget stöd för Windows-telefoner, såvida du inte har en webbläsare som i din Windows-telefon som kan simulera Flash. Kontakta biblioteket om du har frågor!

Problem: Jag kan inte ladda ner e-böcker. Jag får informationen att jag inte får låna fler böcker.
Information: Du som låntagare har en gräns på 6 e-medier (e-bok och/eller e-ljudbok) per 28-dagars låneperiod. Utöver detta har biblioteket ett utgiftstak för nedladdningarna per låneperiod. Ibland har taket för utgifter nåtts, särskilt mot slutet av låneperioden. information finns då på våra sociala kanaler.

 

Fler frågor och svar om Biblio hittar du i appen under rubriken Support.