Språk

Barnens lördag våren 2020

Under flera lördagar kan du vara med på lekfulla läsfrämjande aktiviteter för hela familjen. Upplev böcker och berättelser för alla sinnen genom barnteater, sagostunder, musik eller skaparaktiviteter. Alla aktiviteter är gratis, men du behöver hämta en fribiljett som släpps 2 veckor innan.
Läs gärna mer i vårens program.

 

Barnteatern MÄSTAR-skräddaren
Först ut 8 februari klockan 11.00 är Kalle Nilsson som bjuder på en magisk föreställning som utlovar en massa skratt. Teatern riktar sig till barn 3-9 år.

Minimusikalen Knuttes hus
tar plats 29 februari klockan 13.00. Här får vi genom musik sång och rörelse ta del av berättelsen om Knutte som flyttar hemifrån.

Barnteatern Gropen (INSTÄLLD)
En teater som anammar barns rätt till sin lek och fantasi 14 mars klockan 12.30. Cirkus Tigerbrand bjuder på en musikalisk och lekfull föreställning som bygger på boken Gropen av Emma Adbåge. Teatern riktar sig till barn från 3 år och uppåt.

Språk-leka-lördag
Detta är bibliotekets satsning på att lyfta språkstimulans lite extra. 25 april klockan 11.00 och 13.00 bjuder vi på språkaktiviteter som bygger på musik och rörelse. Funkar bra för barn 3 år och uppåt.
Vuxna kan under dagen i samband med föreställningarna mingla med logoped och barnbibliotekarie för att fråga om råd kring barns språkutveckling och få boktips.

Sagostund på arabiska
Barnbibliotekarien Huda bjuder in till tre sagostunder på arabiska under våren. 7 mars samt 18 april klockan 13.00. Till detta behövs inga fribiljetter.