Språk

Sök i barnkatalogen
Beställning från mångspråkspoolen

Eftersom behovet är stort av media på olika språk har biblioteket upprättat en mångspråkspool. Från denna kan både förskolor och grundskolan beställa böcker.
Mångspråkspoolen är placerad i bibliotekets magasin och böcker beställer du genom att fylla i formuläret nedan. Böckerna skickas sedan ut till skolan/förskolan.
Våra medier på mångspråk är under uppbyggnad och tillgången varierar i antal beroende på språk.

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Lånevillkor

Lånevillkor för förskola och förskoleklass

Lånetiden för böckerna är 4 veckor med möjlighet att låna om. Du får göra max 3 omlån på mångspråksböckerna och det går inte att låna om när de är reserverade. För att kunna låna från vår mångspråkspool kan ni använda ert förskolekort. Saknar ni ett lånekort på Karlskoga bibliotek lägger vi upp ett nytt lånekonto åt er när ni beställer.

Regler för lånekort för grundskolan

När man skaffar sitt lånekort behöver inte förbindelse skrivas under, men ni behöver ett fysiskt lånekort. Kortet är en värdehandling och ett borttappat kort måste spärras.

Vid läsårsslut spärras kontot, omlån tillåts ej. Inför ett nytt läsår kan kontot återanvändas om det är tomt. Om det finns böcker kvar på kontot när det spärras skickas en faktura till skolan.

Karlskoga bibliotek