Biblioteket har öppet men med begränsad service

Biblioteket har öppet men med begränsad service

• Var frisk och utan symptom vid ditt besök
  • Håll gärna avstånd till andra
  • Max 30 minuter vid dator, endast självservice

Du kan lämna det du lånat i bokinkastet innanför bibliotekets entré under bibliotekets öppettider. Du kan hämta reserverat material utanför biblioteket genom att ringa 0586-618 80.

Riskgrupper & 70+

Förutom att lämna ut böcker vid bibliotekets entré fortsätter vi att köra ut böcker till riskgrupper som inte själva kan ta sig till biblioteket. Kontakta biblioteket för hemleverans.

Bokpåsar till barn

Vi har plockat ihop färdiga påsar med härliga bilderböcker. Bara att ringa och beställa. De finns för åldrarna 0-3 år, 3-6 år och 6 uppåt. Har ni särskilda önskemål hjälper vi gärna till oavsett ålder.

Dator

Du som vill använda dator har max 30 minuter att genomföra ditt ärende. Bibliotekets personal kommer inte att hjälpa till, det är självservice som gäller. Det finns instruktioner på svenska, engelska och arabiska med bilder om du behöver hjälp. Vid betalning över disk gäller endast kontanter. Vid utskrifter har du möjlighet att betala med kontokort om du har Bank-id. Vid kopiering gäller endast kontant betalning.

E-biblioteket

Som besökare kan du nyttja bibliotekets webbplats. Här kan du söka böcker i bibliotekskatalogen, reservera och låna om.
Du kan även strömma filmer från Cineasterna, läsa e-tidningar och söka i de databaser du når hemifrån. Du kan låna e-böcker i begränsad omfattning.
Vi har en begränsning på 6 utlån per 28 dagar och ett utgiftstak för samtliga e-lån per låneperiod. Du kan även lämna inköpsförslag och ansöka om fjärrlån på vår webbplats. Fjärrlån och inköp fungerar precis som vanligt, du får ett meddelande när boken kommit.

Så fungerar E-biblioteket

Boka en bibliotekarie

Detta är en tjänst där du som låntagare kan få hjälp digitalt med mer tidskrävande frågor. Du kan få hjälp med bland annat söka litteratur och hitta på bibliotekets webbplats.

Information om Boka en bibliotekarie

Kontakt & information