Biblioteket har öppet men med begränsad service

Biblioteket har öppet men med begränsad service

• Var frisk och utan symptom vid ditt besök
  • Biblioteket är inte en mötesplats just nu
  • Håll ditt besök så kort som möjligt
  • Besök oss ensam och håll avstånd till andra
  • Max 25 besökare i lokalen
  • Max 30 minuter vid dator, endast självservice

Du kan lämna det du lånat i bokinkastet utanför bibliotekets entré under bibliotekets öppettider. Du kan hämta reserverat material utanför biblioteket genom att ringa 0586-618 80.

Reserverade böcker

Du som har reserverat böcker via bibliotekets webbplats kan låna eller hämta dem under bibliotekets öppettider efter att du fått ett meddelande om att böckerna finns klara för avhämtning. Du kan låna i självutlåningen eller ringa när du är på plats utanför biblioteket så kommer vi ut med dina böcker. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Riskgrupper & 70+

Förutom att lämna ut böcker vid bibliotekets entré fortsätter vi att köra ut böcker till riskgrupper som inte själva kan ta sig till biblioteket. Kontakta biblioteket för hemleverans. Ingen hemleverans under veckorna 27-31.

Bokpåsar till alla barn

Vi har plockat ihop färdiga påsar med härliga bilderböcker. Bara att ringa och beställa. De finns för åldrarna 0-3 år, 3-6 år och 6 uppåt. Har ni särskilda önskemål hjälper vi gärna till.

Dator

Du som vill använda dator har max 30 minuter att genomföra ditt ärende. Bibliotekets personal kommer inte att hjälpa till, det är självservice som gäller. Det finns instruktioner på svenska, engelska och arabiska med bilder om du behöver hjälp. Vid betalning över disk gäller endast kontanter. Vid utskrifter har du möjlighet att betala med kontokort om du har Bank-id. Du kan även betala utskrifter från dator med Swish mot en mindre avgift. Vid kopiering gäller endast kontant betalning.

Återlämningslåda

Det kommer att finnas en återlämningslåda utanför bibliotekets entré under bibliotekets öppettider. Denna kommer att tömmas regelbundet. Tänk på att hålla avstånd om det är fler personer som lämnar samtidigt.

E-biblioteket

Som besökare kan du nyttja bibliotekets webbplats. Här kan du söka böcker i bibliotekskatalogen, reservera och låna om. Under juni, juli och augusti kan du låna sex e-böcker och/eller e-ljudböcker.
Du kan även strömma filmer från Cineasterna, läsa e-tidningar och söka i de databaser du når hemifrån. Du kan låna e-böcker i begränsad omfattning. Du kan även lämna inköpsförslag och ansöka om fjärrlån på vår webbplats. Fjärrlån och inköp fungerar precis som vanligt, du får ett meddelande när boken kommit. Du kan då ringa till biblioteket så kommer vi ut med din bok.

Så fungerar E-biblioteket

Boka en bibliotekarie

Detta är en tjänst där du som låntagare kan få hjälp digitalt med mer tidskrävande frågor. Du kan få hjälp med bland annat söka litteratur och hitta på bibliotekets webbplats.

Information om Boka en bibliotekarie

Kontakt & information