Nya pandemirestriktioner

Det här gäller på biblioteket

• Var frisk och utan symptom vid ditt besök.
  • Håll avstånd till andra.
  • Biblioteket är inte en mötesplats just nu. Håll ditt besök kort.
  • Max 25 personer får vistas på biblioteket samtidigt. Vi har besökslappar i entrén.
  • Max 30 minuter vid dator, endast självservice.
  • Studierummen kommer att vara stängda tills vidare.

Du kan lämna det du lånat i bokinkastet innanför bibliotekets entré under bibliotekets öppettider.

Riskgrupper & 70+

Förutom att lämna ut böcker vid bibliotekets entré fortsätter vi att köra ut böcker till riskgrupper som inte själva kan ta sig till biblioteket. Kontakta biblioteket för hemleverans.

Dator
Du som vill använda dator har max 30 minuter att genomföra ditt ärende. Bibliotekets personal kommer inte att hjälpa till, det är självservice som gäller. Det finns instruktioner på svenska, engelska och arabiska med bilder om du behöver hjälp. Vid betalning över disk gäller endast kontanter. Vid utskrifter har du möjlighet att betala med kontokort om du har Bank-id. Vid kopiering gäller endast kontant betalning.

E-biblioteket

Som besökare kan du nyttja bibliotekets webbplats. Här kan du söka böcker i bibliotekskatalogen, reservera och låna om.
Du kan även strömma filmer från Cineasterna, läsa e-tidningar och söka i de databaser du når hemifrån. Du kan låna e-böcker och e-ljudböcker i begränsad omfattning.
Du kan även lämna inköpsförslag och ansöka om fjärrlån på vår webbplats. Fjärrlån och inköp fungerar precis som vanligt, du får ett meddelande när boken kommit.

Så fungerar E-biblioteket

Bokpåsar för barn och unga
Vi har ett formulär för beställning av böcker till barn och unga. Berätta vad du gillar för slags böcker så hjälper vi dig att plocka ihop en påse.

Här finns formuläret.

Boka en bibliotekarie
Detta är en tjänst där du som låntagare kan få hjälp digitalt med mer tidskrävande frågor. Du kan få hjälp med bland annat söka litteratur och hitta på bibliotekets webbplats.

Information om Boka en bibliotekarie

Kontakt & information