Nya pandemirestriktioner

Det här gäller på biblioteket

Från 31 mars tas de flesta restriktioner gällande Covid-19 bort.
På biblioteket gäller dock fortfarande att du är frisk och utan sympton vid ditt besök.

Övrig service återgår till det vanliga.

Du kan forfarande lämna det du lånat i bokinkastet innanför bibliotekets entré under bibliotekets öppettider.

Riskgrupper (70+)

Förutom att lämna ut böcker vid bibliotekets entré fortsätter vi att köra ut böcker till riskgrupper som inte själva kan ta sig till biblioteket. Kontakta biblioteket för hemleverans, 0586-618 80.

E-biblioteket
Som besökare kan du nyttja bibliotekets webbplats. Här kan du söka böcker i bibliotekskatalogen, reservera och låna om.
Du kan även strömma filmer från Cineasterna, läsa e-tidningar och söka i de databaser du når hemifrån. Du kan låna e-böcker och e-ljudböcker i begränsad omfattning.
Du kan även lämna inköpsförslag och ansöka om fjärrlån på vår webbplats. Fjärrlån och inköp fungerar precis som vanligt, du får ett meddelande när boken kommit.

Så fungerar E-biblioteket

Bokpåsar för barn och unga
Vi har ett formulär för beställning av böcker till barn och unga. Berätta vad du gillar för slags böcker så hjälper vi dig att plocka ihop en påse.

Här finns formuläret.

Boka en bibliotekarie
Detta är en tjänst där du som låntagare kan få hjälp digitalt med mer tidskrävande frågor. Du kan få hjälp med bland annat söka litteratur och hitta på bibliotekets webbplats.

Information om Boka en bibliotekarie

Kontakt & information