Bibliotekskort

Språk Språk

Nytt bibliotekskort

Nytt bibliotekskort

Karlskoga bibliotek har bytt bibliotekssystem. Tidigare har biblioteket använt sig av LIBRA, men nu har vi infört BOOK-IT.

Förändringen innebär att Karlskoga och Degerfors inte längre har samma katalogsystem. Från och med den 28 oktober 2016 får du som vill söka eller reservera böcker från Degerfors biblioteks bestånd vända dig till deras katalogsystem. Degerfors webbkatalog hittar du här: 

http://bibliotek.degerfors.se/opac/

Bytet av system innebär också att nya bibliotekskort har tagits fram. Ett enskilt kort för varje bibliotek. Alla låntagare i Karlskoga kan från och med nu hämta sitt nya kort på Karlskoga bibliotek. Ta med legitimation när du hämtar ditt kort. Barn som inte har legitimation behöver bara ta med sitt gamla bibliotekskort så får de ett nytt. Har barn under 18 år tappat bort sitt gamla kort måste en ny bibliotekskortsansökan göras som sedan skrivs på av målsman. Bibliotekskortet är givetvis gratis och självklart behöver du inte bo i Karlskoga för att ha bibliotekskort här. Motsvarande gäller för de Karlskogabor som vill använda sig av Degerfors bibliotek. Degerfors bibliotek kommer att ha kvar sina bibliotekskort tills vidare. Spara därför ditt kort (även om du får ett nytt som gäller i Karlskoga) om du vill fortsätta låna i Degerfors även efter den 1 december.

Det går fortfarande att logga in på Karlskoga biblioteks webbplats med personnummer och pinkod, men du måste hämta ut ett nytt bibliotekskort för att fullt ut kunna nyttja bibliotekets tjänster. Det går inte att använda Karlskoga biblioteks webbplats genom att logga in med det gamla bibliotekskortsnumret.

Förutom att nuvarande system LIBRA slutade vidareutvecklas 2015 så är anledningen till systembytet flera. Med det nya systemet kommer Karlskoga bibliotek kunna anpassa funktioner och onlinetjänster bättre, som att till exempel erbjuda dig som låntagare att betala dina eventuella avgifter online (detta införs våren 2017). Biblioteket kommer också ha större möjlighet att utveckla och anpassa sitt bestånd.

Det går även fortsättningsvis att återlämna lånade böcker, filmer, CD och tidningar i både Karlskoga och Degerfors, oavsett var du lånade dem. Observera dock att medierna inte blir återlämnade förrän de läses av på utlånande bibliotek. Det är du som lånar som ansvarar för att lånen blir återlämnade i tid. Boklådor körs mellan kommunerna två gånger i veckan, för närvarande på måndagar och torsdagar.

Om du har frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på Karlskoga bibliotek. Kontaktuppgifter och öppettider hittar du här.

Om du inte sedan tidigare har ett bibliotekskort i Karlskoga går det bra att ansöka om ett här på webben. Om du är under 18 år finns det ett formulär att ladda ner som målsman/god man måste underteckna. Ansökan och formulär finns här.

Kontakta biblioteket

Kontakta biblioteket
* Fältet måste fyllas i
*
*
*

Karlskoga bibliotek