Språk

Datorer och internet


Biblioteket erbjuder besökaren gratis WIFI. Lösenordet hittar du i bibliotekets informationsdisk.

I biblioteketsrummet finns åtta publika datorer som du gratis kan låna genom att logga in med ditt låntekortsnummer och pinkod. Varje inlogg gäller i en timme. Om du vill använda våra datorer för ordbehandling eller liknanade arbete tänk på att det inte går att spara på bibliotekets datorer. Varje gång en person loggar ut raderas historiken. Du kan skriva ut från de publika datorerna mot en avgift. Du kan även skriva ut från din bärbara dator eller smartphone via vår utskriftstjänst Princh. Om du skriver ut via smartphone måste du först ladda ner appen Princh. Karlskoga biblioteket tar ej emot betalkort, endast kontakter, men om du har tillgång till mobilt bank-id kan du betala dina utskrifter med betalkort via Princh.

 Vi tar hänsyn till våra besökare och personalens hälsa och därför följer vi de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger i samband med coronaviruset (covid-19).
I samband med rekommendationer om att hålla avstånd erbjuds endast kopiering och scanning med självservice. Det finns manualer med instruktioner på språken svenska, engleska och arabiska.
Biblioteket har även tillfälligt minskat antal publika datorer till fyra stycken. Här erbjuder vi begränsad individuell service.

 

I biblioteket finns möjlighet att kopiera och att scanna dokument. Att scanna är gratis. För att se bibliotekets avgifter för kopiering och utskrifter, klicka på länken nedan.

Avgifter för kopiering