Artikeldetalj

Språk

Bibliotekets lokaler stängda för besök

På grund av det ökade smittläget är bibliotekets lokaler tills vidare stängda. Observera att du fortfarande kan hämta reserverade böcker samt lämna böcker i en boklåda utanför biblioteket varje vardag mellan klockan 10-16.
Vi kommer att kunna erbjuda våra besökare följande:

E-biblioteket

Som besökare kan du fortfarande nyttja vår webbplats. Här kan du söka böcker i bibliotekskatalogen, reservera och låna om.
Du kan även strömma filmer från Cineasterna, läsa e-tidningar och söka i de databaser du når hemifrån. Du kan låna e-böcker i begränsad omfattning. Du kan även lämna inköpsförslag och ansöka om fjärrlån på vår webbplats. Fjärrlån och inköp fungerar precis som vanligt, du får ett meddelande när boken kommit. Du kan då ringa till biblioteket så kommer vi ut med din bok.

Så fungerar E-biblioteket


Reserverade böcker

Du som har reserverat böcker via vår webbplats kan hämta dem under vardagar mellan klockan 10-16 efter att du fått ett meddelande om att böckerna finns klara för avhämtning. Du ringer när du är på plats utanför biblioteket så kommer vi ut med dina böcker. Tänk på att hålla avstånd för din egen och personalens säkerhet.

Bokpåsar till alla barn

Vi har plockat ihop färdiga påsar med härliga bilderböcker. Bara att ringa och beställa. De finns för åldrarna 0-3 år, 3-6 år och 6 uppåt. Har ni särskilda önskemål hjälper vi gärna till.


Akut behov av kopiering

Du som har brådskande behov av kopiering kan boka en tid vardagar mellan klockan 10-15. Du har max 45 minuter att genomföra ditt ärende. Bibliotekets personal kommer inte att hjälpa till, det är självservice som gäller. Det finns instruktioner på svenska, engelska och arabiska med bilder om du behöver hjälp. Du får ta med en person under ditt besök som kan hjälpa dig.
Vid kopiering gäller endast kontant betalning. Ring eller mejla för att boka en tid.

Det är mycket begränsat med tider och vi ber dig som inte har akuta ärenden att vänta tills vi åter öppnar våra lokaler.

Akut behov av utskrifter

Du som har brådskande behov av utskrifter kan boka en tid vid dator vardagar mellan klockan 10-15. Du har då max 45 minuter att genomföra ditt ärende. Det är självservice som gäller, bibliotekets personal kommer inte att hjälpa till. Du får ta med en person under ditt besök som kan hjälpa dig.
Vid betalning över disk gäller endast kontanter. Vid utskrifter har du möjlighet att betala med kontokort om du har Bank-id. Du kan även betala utskrifter från dator med Swish mot en mindre avgift. Ring eller mejla för att boka en tid.

Det är mycket begränsat med tider och vi ber dig som inte har akuta ärenden att vänta tills vi åter öppnar våra lokaler.
Vi rekommenderar att du bär munskydd under tiden du vistas i lokalen.

Telefontid & E-post

Bibliotekets telefonnummer 0586-618 80 är tillgängligt vardagar mellan klockan 10-16. Du kan skicka e-post dygnet runt men vi läser endast e-post och svarar mellan klockan 10-16.

Återlämningslåda

Det kommer att finnas en återlämningslåda utanför bibliotekets entré vardagar klockan 10-16. Denna kommer att tömmas regelbundet. Tänk på att hålla avstånd om det är fler personer som lämnar samtidigt.

Riskgrupper & 70+

Förutom att lämna ut böcker vid bibliotekets entré fortsätter vi att köra ut böcker till riskgrupper som inte själva kan ta sig till biblioteket.

Boka en bibliotekarie

Detta är en tjänst där du som låntagare kan få hjälp digitalt med mer tidskrävande frågor. Du kan få hjälp med bland annat söka litteratur och hitta på bibliotekets webbplats.

Information om Boka en bibliotekarie

 

Munskydd

Vi rekommenderar att du bär munskydd när du kommer för att kopiera eller skriva ut.

 

Kontakt & information

Telefon: 0586-618 80
E-post: biblioteket@karlskoga.se

 

 

 

 

 

 

Typ: puff

Sökfasetter