Författarbesök

Språk

Nina van den Brink om Maja Ekelöf


 

Karlskoga bibliotek
6 oktober kl 18.00

Journalisten och författaren Nina van den Brink har skrivit en personlig biografi över Maja Ekelöfs liv som städerska, intellektuell och kvinna i småstaden Karlskoga under det politiskt präglade 1970-talet. Efter att städerskan och fembarnsmamman Maja Ekelöf skrivit sin Rapport från en skurhink blev hon upplyft av tidens vänsterintellektuella och blev en del av en intellektuell och politisk debatt som handlade om orättvisor, makt, och kvinnors rättigheter. I Nina van den Brinks skildring av Ekelöf lyfts både den historiska tiden såväl som Ekelöf som individ: hur hon älskade uppmärksamheten men sedan blev alltmer desillusionerad av bristen på verklig förändring och hur hon blev en slags maskot för en privilegierad vänsterelit.

Hur ser vi på Ekelöf idag, och har det skett någon verklig förändring för alla de kvinnor som lever på låga löner, som städar och vårdar?

Fribiljetter från den 22 september.

För dig som inte kan komma till biblioteket, eller som bor på annan ort kommer föreläsningen även att erbjudas digitalt. Du anmäler dig här.

Information och fribiljetter:
0586-618 80, biblioteket@karlskoga.se