Månadens författare i Örebro län

Månadens författare Örebro län

Under 2021 kommer länets samtliga 12 kommuner att presentera en författare som representerar kommunen. Det blir en kringresande litteraturfestival med 12 författare och 12 kommuner som varar i 12 månader.
Varje kommun har valt en författare som har en stark koppling till kommunen. Författarna presenteras på P4 Radio Örebro i början av varje månad, så håll utkik. Innan dess är de hemliga.

December:

December innebär final för författarkavalkaden och Kumla bibliotek presenterar Håkan Nesser.
Kumla bibiotek kommer att arrangera en utställning om Håkan Nessers böcker, och även ha deckartema under månaden. Om du är sugen på en utflykt under mörka december och gillar deckare är Kumla bibliotek ett hett tips.
7 decc, kl 18.30 blir det dessutom deckarföreläsning med skribenten Lotta Olsson.
Håkan Nesser själv kommer att dyka upp i Kumla för ett författarbesök den 22 mars.

Här finns en text om Håkan Nesser skriven av Astrid Lindén.

Månadens författare är ett samarbete mellan Biblioteksutveckling Region Örebro och länets folkbibliotek