Månadens författare i Örebro län

Språk

Månadens författare Örebro län


 

Under 2021 kommer länets samtliga 12 kommuner att presentera en författare som representerar kommunen. Det blir alltså en kringresande litteraturfestival med 12 författare och 12 kommuner som varar i 12 månader.
Varje kommun har valt en författare som har en stark koppling till kommunen. Kanske de är födda i kommunen, eller har flyttat dit. Ibland är de i högsta grad verksamma, ibland har de rötter från förr.
De olika författarna kommer att ge röst åt, och visa på kreativiteten som ryms i vårt lilla men varierade län, från de norra länsdelarnas berg och vildmark till de sydliga slätterna och ståtliga skogarna.
Här finns allt från vilda barn till arga socialister.
Författarna presenteras på P4 Radio Örebro i början av varje månad, så håll utkik. Innan dess är de hemliga.
De kommer såklart också att presenteras här på bibliotekets hemsida.

Mars:
Degerfors bibliotek presenterar Lina Bengtsdotter.
Lina Bengtsdotter bodde i Degerfors under en tid i livet när hon var fotbollsfru och hängde på Bosna. Här hittade hon stoff och inspiration till deckarna om Charlie Lager, kriminalinspektören från Gullspång som vi mött i de tre bästsäljande böckerna Annabelle, Fransesca och Beatrice. Charlie Lager är full av oreda och demoner och Lina Bengtsdotter skriver lika mycket om Charlies personliga problem som om de brott som utreds.

Under månaden kommer ett författarsamtal med Lina att presenteras här på bibliotekets hemsida, så håll utkik.

Här finns en text om Lina Bengtsdotter skriven av Astrid Lindén. (Öppnas som pdf).

Månadens författare är ett samarbete mellan Biblioteksutveckling Region Örebro och länets folkbibliotek