Rådgivning

Språk Språk

Rådgivning Rådgivning

Karlskoga kommun erbjuder gratis och opartisk budget- och skuldrådgivning, energi- och klimatrådgivning samt konsumentrådgivning. Alla tre rådgivare hittar ni i bibliotekets lokaler.

Budget- och skuldrådgivning

Budget- och skuldrådgivaren i kommunen hjälper dig med att se över din ekonomi inför större inköp som exempel villa, bil eller byte av värmeanläggning i huset.

Du kan även få hjälp med förslag till betalningsplaner om utgifterna har blivit högre än inkomsterna och få hjälp med förhandlingar med kreditgivare samt att förbereda lagstadgad skuldsanering.

Har du på grund av exempel sjukdom, dödsfall eller skilsmässa svårt att klara din ekonomiska situation, ta gärna kontakt med budget- och skuldrådgivaren.

Kontakt:
Besöksadress:
(Besök bokas via telefon)
Biblioteket, Kyrkbacken 9
Karlskoga

Postadress:
Budget- och skuldrådgivning
29. Karlskoga kommun
691 83 Karlskoga

Telefon och e-post:
0586-614 15
måndag-torsdag kl. 10.00-12.00
budgetrad@karlskoga.se

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivaren i Karlskoga kommun svarar kostnadsfritt och opartiskt på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatet, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat. Energi- och klimatrådgivaren vänder sig till allmänheten, små och medelstora företag och organisationer.

Mer information finns på kommunens hemsida: karlskoga.se

Kontakt:
Energi- och klimatrådgivare
Johan Karlsson
0586-617 10
johan.a.karlssson@karlskoga.se

Konsumentrådgivning

Konsumentrådgivningen ger dig som invånare i Karlskoga och Degerfors kostnadsfri och opartisk rådgivning inom det konsumenträttsliga området.

Idag kan vi handla på många olika sätt. Via internet, telefonförsäljning, hemförsäljning eller i affären. Ofta blir det rätt, men ibland blir det fel och vad gäller då?

Om du är missnöjd efter ett köp kan vi på konsumentrådgivningen ge information, och stöd till självhjälp vid reklamationer. Du kan också få tips om vad du bör tänka på inför ett köp av varor eller tjänster.

Kontakt:
Konsumentrådgivare
0586-615 60
konsumentrad@karlskoga.se

Besöksadress:
Biblioteket, Kyrkbacken 9

Telefontid:
Måndag-torsdag 10.00-12.00

Karlskoga bibliotek