Språk

Sommarlovet

Biblioteket har öppet hela sommaren. Här kan du läsa, fika, spela PS4 eller bara vara. Vi erbjuder även olika aktiviteter som alla är gratis men några av dem måste du anmäla dig till. Se event, datum och information nedan:
 

Sommarboken
Läs en bok eller flera under sommaren och välj ut en av böckerna. Hämta ett vykort på biblioteket eller ladda ner här nedan. Det finns tre olika varianter av vykort två för text och ett för att rita. Lämna in vykortet på biblioteket mellan 2 juli och 31 augusti och få en bok. Du kan endast lämna in ett vykortet en gång. Självklart kan du som läser böcker via Legimus vara med. För barn och unga 6- 19 år.

Vykort alternativ ett med frågor
Vykort alternativ två med frågor
Vykort alternativ tre för att rita


Författarbesök Anja Gatu
Torsdagen 27 juni, klockan 13-16.
Sportjournalisten och författaren Anja Gatu kommer och berättar om sina böcker och håller i en workshop. Anja har skrivit en serie böcker inspirerad av några av våra största sportstjärnor inom fotboll och bandy. Här finns berättelser om hur spelarna som barn tar sig igenom hinder inom sin sport såväl som vardagliga händelser. Besöket passar alla som älskar fotboll, böcker eller och att skriva. Från ca 7-10 år.
Fribiljetter från 13 juni.


Arabiska teatern dockteater
Fredagen 9 augusti, klockan 14:00
Mustafa Aldarwish framför tillsammans med dockorna roliga berättelser på arabiska om lek, äventyr och vänskap. Från 6 år.
Fribiljetter från 26 juli.

Arabiska teatern workshop
Fredagen 9 augusti, klockan 15:00
Hur gör en sin egen docka och skapar en berättelse? Tvåspråkig workshop på arabiska och svenska med Mustafa Aldarwish. Från 6 år
Fribiljetter från 26 juli.

 

Författarbesök Henrik Jonsson
Lördagen 24 augusti, klockan 13:00
Illustratören Henrik Jonsson har illustrerat bilderna till den populära bokserien PAX. Henrik kommer att hålla i en workshop. Läs gärna intervjun med Henrik Jonsson på barnens bibliotek.
Från 10-13 år.
Fribiljetter finns att hämta från 10 augusti.